934 171 200

Bicentenari de la Congregació JM

Actualitat

Bicentenari de la Congregació JM

La Congregació de les Religioses de Jesús- Maria celebrem amb agraïment el Bicentenari de la nostra fundació.

Fa dos-cents anys que a Lió (França), la nostra fundadora Santa Claudina Thévenet, marcada per les violentes repercussions de la Revolució Francesa, va presenciar l’execució de dos dels seus germans.

Lliurada a l’acció de l’Esperit, i commoguda per les misèries del seu temps, funda la Congregació dedicada a l’educació cristiana de nens i joves en tots els ambients socials, amb la preferència cap als joves i entre ells els més pobres.

Amb esperit de lloança, donem gràcies per la vida de la nostra Congregació en aquests 200 anys. El que es va iniciar “des de la pobresa i el no-res” ha quallat a 28 països d’Àsia, Europa, Amèrica i Àfrica.

Actualment som 1187 religioses, amb una Associació seglar “Família Jesús-Maria” i són molts els laics que en diferents plataformes apostòliques comparteixen la missió i carisma.

Les Religioses de Jesús-Maria de la Província d’Espanya estem presents als següents llocs: Barcelona, Badalona, Madrid, Múrcia, València, La Coma (Paterna), Burgos, Bilbao, Loiola, Alacant, Oriola, Sevilla, Jerez de la Frontera, Granada, Pinos Puente (Granada) i Tànger (Marroc).

A través de les nostres plataformes de missió: 23 Centres educatius, 4 Cases de família, 1 Casa de Espiritualitat i 1 Col·legi Major, desitgem que la nostra tasca educativa i pastoral sigui alliberadora, promogui una cultura de vida, s’obri a la fe i susciti el compromís. Atentes als reptes i crides de la pobresa i exclusió de la nostra societat, volem donar resposta als més necessitats.

Per mitjà de la Fundació “Juntos Mejor para la Educación y el Desarrollo” treballem per millorar l’educació i promoure la justícia social i el desenvolupament educatiu i social en tots els àmbits, especialment de nens i dones, i promovem el voluntariat.

La Congregació, després d’aquests 200 anys de camí, vol sentir el batec del cor de Déu i de Claudina en el món d’avui i “En camí amb Claudina … dona de fe, de perdó, de comunió” donar una resposta profètica:

• Vivint el perdó, la reconciliació i la sanació,
• Deixant-nos commoure per la misèries del nostre temps,
• I amb una manera de vida compromesa amb la justícia, la pau i la integritat de la creació.

Aquestes són les tres prioritats expressades en l’últim Capítol General de la Congregació que com a “full de ruta” orienten i impulsen la missió de la nostra Congregació i la seva mirada cap al futur.

Visita la web

0 Item | 0,00 
Veure cistella
CreaEscola Quality Certificate for Education Website